Sommar

 

För många har Åre blivit en favoritort även under sommarhalvåret. Här finns så mycket fantastiskt att uppleva, allt från natursköna äventyr till intressanta kulturella och historiska sevärdheter. Vi har satt samman en lista på sköna sommaraktiviteter:

Viltskådning: Är man i åre bör man faktiskt ta tillfälle i akt att kika in i det fantastiska vildlivet. Detta genom att övernatta i ett viltgömsle och få chansen att se exempel björn, järv eller lodjur.

Stand up paddleboard: Man tar sig fram genom att stå upp på en bräda och paddlar sig fram. Det finns två varianter - antingen på stillsamma Åresjön eller i en fors med strömmande vatten.

Grottkrypning: På baksidan av Åreskutan finns grottsystemet Kvarnbäckslabyrinten. Den består av mängder av gångar som kan vara upp till 400 meter långa.

Mountain Cart: Mountain Cart är en ny, rolig, spännande och säker aktivitet för dig som vill uppleva något annorlunda på berget.

Fisketur med guide på Åresjön: Följ med på guidad fisketur efter Åresjöns skygga öringar och rödingar.

Historieturen - elcykel med guide: Följ med på en elcykeltur genom Åredalen och dess intressanta historia.

Zipline - I Camp Åres Zipline susar du fram i 70 km/tim, 60 meter upp i luften, över raviner och bäckar.

Tännforsen - Sommaren och hösten är en vacker tid att besöka forsen. Att se vattenmängderna forsa utför Sveriges största vattenfall är en svarslagen upplevelse.

För mer information om olika aktiviteter kontakta Rickard Fredriksson, rickard@exploreare.se www.exploreare.se eller Lasse på info@jaevent.se