Eventkalender

 

Åre Swix Open - 26 december

Åre Swix Open är en längdtävling för elit och motionärer. Välj mellan 10 km eller 42 km.

Åre Gastronomy Week 8 - 14 februari

Åre Gastronomy Week är veckan då både restauranger och lokala mat- och dryckesproducenter hyllar det kulinariska Åre med unika event, speciellt komponerade menyer, gästspel och mycket mer.

Blue Park Kids Tour - 27 februari, 2 mars

Blue Park Kids Tour är den strösta slopestyleserien i Europa för skid- och snowboardåkande barn under 16 år. Fokus ligger på "feel good" känslan och att utvecklas och ha roligt tillsammans i parken.

Påskfest i Åre 24 - 28 mars
Påsken är en av säsongens absoluta höjdpunkter. Njut av väder, snö och skidåkning. Extra långa öppetider i liftarna, afterski, förstklassigt nöje och härliga aktiviteter i backarna.

Red Bull Home Run - 27 mars

Reglerna är enkla: Precis som tidigare är det masstart från Åreskutans platå vid kabinbanans toppstaion. När starten går springer alla fram till sin utrustning och försöker komma iväg så fort som möjligt. Först ner till den väntande afterskin vinner!

Årefjällsloppet 1- 2 april

Folkfest, långlopp, elit och motionär. Finalen i Visma Ski Classics avgörs i Årefjällen.

Åre Kaptialmarknadsdagar 7 - 8 april

Affärer och skidåkning. Nationalarenan för kapital och finansiering präglas av många spännande möten i en fantastisk miljö på det prisbelönta designhotellet Copperhill i Åre.

Girls Day Out - 9 april

En skön dag på berget med tjejer! För tredje året arrangeras Girls Day Out och har redan seglat in som vinterns höjdpunkt för de flesta av de tidigare deltagarna.

Freeride Weeks 11 april - 1 maj

Freerideperioden utökar och blir större än någonsin. Under tre veckor byggs en slopestylepark på högzon längs med störtloppet.

Åre Winter Pride 14 - 17 april

Detta är helgen som riktar sig till alla som gillar vårvinterns värme, skön stämning och tolerans.

Skutskjutet 23 april

Skutskjutet är årets roligaste utförstävling och världens största störtlopp för hela familjen. Det finns 21 olika klasser att välja mellan och alla kan delta. Banan är ca 2,7 km lång och alla från 3 år har möjlighet att delta.

Åre Winter Finale 28 april - 1 maj

Åres säsongsavslutning. Under en och samma helg bakas avslutningen på Freeride Weeks och Åre Winter Finals ihop till en säsongsfinal i världsklass.

Källa:are360.com